Hantera stress

Denna dagen har varit en riktigt tung en. Vaknade upp med måndagshumöret, vill säga det sämsta humöret ev vardag kan medföra. Jag steg upp på fel sida som vi brukar kalla det. Jobbet rullade på lite snabbare än vanligt men sen kom jag hem och var så trött som jag alltid är så jag lade mig i sängen för att vila en stund. Jag vet, det är ajabaja men ack så skönt det är med en tupplur på dagen, finns nog ingen skönare sömn. Men sen kommer steget efter man vaknat ur en dagsvila. Ojojoj.. bara sura miner, även om sömnen var god. Halv 5 blev det dansträning och usch så jobbigt det var idag. Orkarde inte med något, usch värsta känslan.
Det har varit så stressig på senaste tiden med diplomarbetet i dans, alla shower, jobb osv osv. Jag är så dålig på att hantera stress. Antingen blir jag galen och otroligt känslig eller så bara struntar jag i allt och ligger döende i sängen. Sen sparas all stress till den sista dagen så att jag blir på gränsen till att spränga. 
På onsdag har vi dinnershow, vilket blir den sista showen för mig, iår om inte längre. Känns sorligt men samtidigt är det skönt att få kryssa av. Efter det är det bara Kroatienresan som gäller och all träning inför tävlingen vi ska delta i där. Ska bli såsåså kul! Men ja stressen kommer väl inte släppa förrän juli gissar jag.
Det är mycket som händer nu, mycket som ska fixas inför avfärden till landet down under också. Längtar så otroligt mycket på att få komma bort från allt!
 
 
0 kommentarer

Ungdomsgala

Hejsan!
Här står det mestadels stilla. Det är mycket nu, som vanligt typ. Ungdomsgalorna är igång, igårkväll hade vi premiär i Närpes och ikväll blir det show i K-stad, nästa helg i Malax.
Sen hade vi dansshow förra helgen och om 2 veckor har vi dinnershow på skolan, hahah. Så mycket shower, men så mycket kul!!
Har förövrigt nyss börjat jobba på ett nytt jobb! Har arbetat som vikarie på dagis någon vecka men nu har jag fått jobb för april. Så nu just jobbar jag på Närpes bröd. Helt nice!
 
Ska börja fixa mig nu så hörs vi någong annan dag!
Följ @flowwdancecompany på instagram!
0 kommentarer

Åka som au pair

Ja ni hörde rätt! Jag ska åka till Australien och jobba som au pair! Jag har själv inte riktigt tagit in att jag ska åka, så det kommer väl komma som en chock någon dag före haha. Nämen jag ser så otroligt mycket framemot detta, det ska bli såsåså kul!
 
Redan i högstadiet hade jag au pairandet i tankarna. Det verkade bara så häftigt och kul! Och uppenbarligen tycker jag det ännu idag. Därav mitt beslut - Jag ska åka som au pair, that's it.
I oktober-november började jag söka efter familj på riktigt. Före det hade jag kollat runt på olika sidor, vilka som var pålitliga och vilka som passade mig. Australien var min första tanke på land som jag ville åka till, sen började jag fundera på England också men det blev inget av det. Det fanns en vilja att åka till USA men eftersom man måste vara där minst ett år skulle det inte passa mig för att jag vill hinna hem till inträdesförhör och dyl. till 2016. Så Australien blev det tillslut och det känns OTROLIGT BRA!
 
Jag fann min fina familj på Aupaurworld.com. Mycket smidig och enkel sida att söka familj och "matcha" med andra passande familjer. Man fyller alltså i en profil med text om sig själv och lite bilder (om man vill), så kan familjer läsa om en och om de är intresserade skicka ett meddelande på sidan. Svårare än så är det inte. Vill man åka till USA till exempel måste man gå via en organisation och då blir det lite mer invecklat.
 
Min familj består av mamma från Finland, pappa från Australien, en dotter och en son. Denna familj kändes väldigt bra från första början. Vi skickade några meddelanden på hemsidan sen bytte vi epost-adresser och skypenamn. Ganska snabbt bestämde vi en tid för att skypea och efter samtalet kändes det som om denna familj var rätt för mig (även om det var den första familjen jag skypeade med). Läste om att man inte ska välja första bästa men i mitt fall kändes min första familj som den bästa! 
Jag hade kontakt med några andra familjer också men i slutet av februari bestämde jag mig för att ändå välja familj nr.1. 
Så, allt är egentligen klappat och klart, förutom visumet som jag ännu ska fixa. Den 9 juni lyfter flyget från Helsingfors och jag flyttar till Melbourne! Alltså hur konstigt egentligen?? Jag ska flytta, så långt bort jag bara kommer hemifrån ungefär?!
 
Känner mest att detta kommer bli mitt livs äventyr och jag är sjukt taggad!
Är självklart beredd på jobbiga dagar och hemlängtekänslor men det ska jag klara av.
 
Jag kommer hålla bloggen uppdaterad kring mitt liv som au pair i Australien och har en tanke om att också börja vlogga nu som då. Yippie! 
 
2 kommentarer