Det här med sociala medier

På senaste tiden har jag funderat väldigt mycket på mina val av sociala medier och varför jag följer de personer jag följer t.ex. på instagram. Ena dagen går jag och tänker starkt på att helt enkelt bara radera alla "onödiga" sociala medier jag har, för varför ska jag sitta här och spendera en massa tid på att scrolla bland en massa bilder som egentligen inte ger mig något alls, utan bara slukar min tid. Varför ska jag sitta här och läsa om andras liv istället för att göra något vettigt istället. Sen blir det ändå så att jag inte raderar utan istället kanske av följer någon som jag inte längre vill se i mitt flöde.

Usch, jag vet egentligen inte vart jag vill komma med det här inlägget. Men jag behöver skriva av mig lite, för det skaver.

Jag har bara börjat ifrågasätta så mycket, varför jag gör saker som jag gör som egentligen inte ger mig något. Jag kan erkänna att jag många gånger i rastlöshet och uttråkan tagit fram telefonen bara för att titta genom instagram eller kolla snapchat sen sätta bort den igen för att jag insett att jag för bara några minuter sen kollat det som jag nyss kollade en gång till. Jag börjar få panik av att se andra människor göra likadant, eller bara sitta med blicken i telefonen över lag. Vi klarar ju för f*n inte av att vara uttråkade en enda kort liten stund utan att vi hittar något att underhålla oss med på sociala medier.

Sen, varför följer jag vissa personer på instagram? Jo, visserligen kanske personen tar väldigt fina bilder, bra redigering och fina nyanser, men bland dessa fina bilder slinker det också in mycket kroppshets och vridna verkligheter. Jag försöker konstant påminna mig själv att inte jämföra mig med dessa människor och förstå att det jag ser inte är allt ur dessa människors liv. Men så igen, varför följer jag ens dessa konton? - Unfollow.

Omedvetet tror jag ändå att jag påverkas av bilder där tjejer står i sin nya bikini, putandes med rumpan och magen indragen. Även om jag vet att de inte ser ut så i verkligheten, lämnas jag ändå med en slags dålig känsla. Jag får lust att gå till gymmet. Jag säger inte att dessa bilder inte borde finnas, men personligen är det inget för mig. Och, att många av dessa människor kallar sig influencers får mig att rysa. Jag gillar inte egentligen alls den benämningen.

Jag får spinna vidare på mina tankar senare. Men jag blir helt ångestfylld när jag tänker på allt detta. Börjar mission "avfölja det onödiga". Eftersom jag gillar att se fotografier på natur och fina resmål, är mitt mål att i slutändan bara följa sådana konton. Gällande mitt eget konto också så kommer jag att arkivera en hel del och "börja om".



0 kommentarer