Dagens tankar

Tänkte dela med mig lite av dagens tankar eftersom de till stor del bestått av en och samma sak och för att det kanske finns någon där ute som känner likadant, och vill dela med sig av egna tips och tankar(?)

I morse steg jag upp tidigt för att jag hade en presentation att ännu "läsa in" lite och gå igenom. Och det är just det som jag tänker prata om, att presentera och nervositeten som kommer på köpet. Denna presentationsnervositet har varit i mig och mina tankar ungefär hela dagen, tills den äntligen blivit överstökad och jag insett ännu en gång att "men det var väl inte så farligt ändå?!". Jag tycker att det börjar bli lite tröttsamt, när ska jag för f*n sluta av med att vara så nervös inför att prata framför en folkmassa? Försökte hålla mig lugn så länge som möjligt och jag blev nog inte nervös förrän jag anlänt till klassrummet, men inte bara lite nervös utan verkligen svett nervös. Som vanligt.

Jag blir så imponerad av människor som tar det med en nypa salt, stiger upp utan anteckningar, pratar fritt om sitt ämne och även skämtar lite. Jag vill också komma dit någon gång, jag hoppas så innerligt att jag ska kunna presentera på det sättet någon gång. Det känns som att jag inte kommer någonvart heller, jag blir inte mindre nervös hur många gånger jag än övat. Ofta har jag så mycket att säga men så glömmer jag hälften när jag väl står där, benen skakar så tygbyxorna fladdrar, anteckningarna (som jag förövrigt inte borde ha för att jag lämnar med blicken i dem) skakar. Inte okej. Jag vill så gärna bli bra på att presentera och jag tycker om att vi får presentera eftersom jag ser det som en övning. För öva, det behöver jag ännu, klart och tydligt. Men det hela grundar nog i att jag inte känner mig bekväm i att vara i centrum, ha allas uppmärksamhet på bara mig. Hur blir man av med det, går det ens?

Skulle gärna höra era tankar och tips kring att presentera/ stå på scen, vad som fungerar bra för er när ni ställer er framför en folkmassa.


2 kommentarer