Eastcoast Roadtrip del 1

Efter en vecka i Sydney åkte två av våra kompanjoner hem medan jag och min vän Ally åkte vidare uppåt. Vi hade bokat en bil som vi hämtade och sen bar det av. 
 
Första stoppet var Coffs Harbour. Där checkade vi in på en kampingplats. Stranden låg där nära till så innan det blev mörkt gick vi dit och hängde en stund. Sen på morgonen där efter åkte vi direkt vidare.
Nästa dag drog vi vidare. Vi höll oss mesta dels på Pacific Highway. Vi stannade vi 3 stränder som låg brevid varandra. Helt fantastiska vyer!!
Destinationen för dag två var Byron Bay. Byron bay var en häftig liten hippie stad/by. Backpackers och resenärer över allt. Riktigt go stämning var det. Skulle gärna haft lite mera tid där, vi stannade bara för en dag.
 
1 kommentar

Syndey

26 december, dagen efter jul tog jag och mina 3 vänner vårt pick och pack för att flyga till Sydney. Vi ville åka till Sydney för att fira nyår där, eftersom vi hade hört att Sydneys fyrverkerishow är fantastisk. Så en vecka hade vi planerat stanna där. Vi bodde i ett air BnB hus som var helt perfekt för oss, nära stan och nära till tågstationen. 
Rörde vid en orm för första gången i mitt liv, stolt.
-Bondi Beach-
-Madame tussauds-
Utsikt av Sydney från havet
Utsikt av sydney från himmelen
Så här får man låv att bära sina väskor på museum.
-Pub crawl night-
 
New years eve. Eftersom fyrverkerierna i Sydney är väldigt populära fick vi höra att man ska planera ut vart man ska åka i tid och vara där TIDIGT. Vi kom till parken vi hade planerat (obsevatory hill) redan 11 på morgonen, och redan då var det ca 100m kö för att komma in i parken. De öppnade den klockan 12 och före man fick komma in i parken var man tvungen att gå genom en säkerhetskontroll där de checkade väskorna, ingen alkohol var tillåten. Så det fick bli en nykter kväll, lika bra så.
Vi spenderade alltså 13h i parken i väntan på fyrverkerierna. Under tiden spelade vi massa kortspel, sov, åt och hade  det trevligt. Klockan 9 hade de barnens nyår, så efter det så lämnade alla barnfamiljer parken och in kom en massa nytt folk så i slutändan satt vi allihopa tätt som pigviner brevid varandra. 12 slagets fyrverkerier var heelt fantastiska, 13h väntan var absolut värt det!! 
 
 
0 kommentarer

Ett nytt år

Det ekar tomt här. Men jag mår bra, jag orkar bara inte sätta tid på att blogga haha.
Det är ett nytt år!! Woho, vart försvann tiden. Förra året vid den här tiden började det va klart att jag skulle dra till Australien. Och här sitter jag nu ett år senare. Har befunnit mig i Australien i över 7 månader nu. 7 helt fantastiska månader. Jag vill inte åka hem. Men sorligt nog är det klart nu ändå att jag kommer dra hem, i majmånad. :'(
 
2016 var ett HELT otroligt bra år! Förmodligen ett av de bästa åren, ett som man definitivt kommer minnas. Penkkis, abi-kryssning, studentskrivningar (mindre kul, men värt det), Imagine dragons konsert, himos weekend get away med de bästa av dom bästa, Danstävlingarna i Kroatien, tog studenten och sen inte nog med det så flyttade jag ju också hit, till Melbourne. Ahh, ett år med så mycket skratt och glädje. 2017 kommer behöva göra mycket för att slå 2016 må jag säga. Men, jag är otroligt spänd på vad detta år kommer att komma med, så mycket spännande saker framför mig! 
 
Har också lärt mig väldigt mycket om mig själv och livet i allmänhet som jag tänker hålla i baktanke under detta nya år som förhoppningsvis kommer bli TOPPEN!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 kommentar