Syndey

26 december, dagen efter jul tog jag och mina 3 vänner vårt pick och pack för att flyga till Sydney. Vi ville åka till Sydney för att fira nyår där, eftersom vi hade hört att Sydneys fyrverkerishow är fantastisk. Så en vecka hade vi planerat stanna där. Vi bodde i ett air BnB hus som var helt perfekt för oss, nära stan och nära till tågstationen. 
Rörde vid en orm för första gången i mitt liv, stolt.
-Bondi Beach-
-Madame tussauds-
Utsikt av Sydney från havet
Utsikt av sydney från himmelen
Så här får man låv att bära sina väskor på museum.
-Pub crawl night-
 
New years eve. Eftersom fyrverkerierna i Sydney är väldigt populära fick vi höra att man ska planera ut vart man ska åka i tid och vara där TIDIGT. Vi kom till parken vi hade planerat (obsevatory hill) redan 11 på morgonen, och redan då var det ca 100m kö för att komma in i parken. De öppnade den klockan 12 och före man fick komma in i parken var man tvungen att gå genom en säkerhetskontroll där de checkade väskorna, ingen alkohol var tillåten. Så det fick bli en nykter kväll, lika bra så.
Vi spenderade alltså 13h i parken i väntan på fyrverkerierna. Under tiden spelade vi massa kortspel, sov, åt och hade  det trevligt. Klockan 9 hade de barnens nyår, så efter det så lämnade alla barnfamiljer parken och in kom en massa nytt folk så i slutändan satt vi allihopa tätt som pigviner brevid varandra. 12 slagets fyrverkerier var heelt fantastiska, 13h väntan var absolut värt det!! 
 
 
0 kommentarer